lauantai 2. elokuuta 2014

Suu auki ja hymy korviin.

A a m i a i n e n.

Ei ole mitään niin ihanaa ja mieltäylentävää ateriaa kuin aamiainen! Päivä alkaa parhaiten kun on kunnolla aikaa istua rauhassa kahvikupin ääressä ja nauttia ilman kiirettä aamupalasta, jonka on pää kallellaan asetellut lautaselle ja jota katsellessa hymyilyttää. En välttämättä edes laske itseäni aamuihmiseksi, mutta aamiaisihmiseksi ehdottomasti kyllä! Arjen pienet hemmotteluhetket minulle koostuvat usein juuri aamiaishetkistä, joko yksin tai yhdessä rakkaani kanssa.

Tänään aamulla nousin aiemmin luomaan itselleni ja paremmalle puoliskolleni juuri tällaista hidasta ja miellyttävää aamiaista. On ihana tunne, kun toinen unen pöppörössä herää ja katsoo valmista aamiaista niin kuin se olisi lottovoiton arvoinen palkinto! Tänä aamuna nautimme kiireettömyydestä ja kahvittelimme pitkään Elmerin loman alkajaisten kunniaksi, sekä tietenkin Sunshineran avajaisten merkeissä:) Teemana oli siksi aurinko ja positiivisuus: nyt ei ole aikaa murjottaa ja aamiaishetkiäkin osaa arvostaa entistä enemmän kun tietää, että kohta muuton myötä ne ovat paljon harvinaisempia yhdessä! Yksi asia on silti varmaa. Nautin ja aion jatkossakin nauttia hetkistä olimme yksin tai yhdessä. Nyt täytyy vain alkaa opetella nauttimaan omasta seurastaan yhä enemmän.

Jos aamut kiukuttavat sinua tai arkirutiineihin kuuluu aamuisin pelkkä murahdus ja lasi mehua juostessa bussille, kokeile seuraavaa: laita kello soimaan 20 minuuttia aikaisemmin kuin yleensä laittaisit. Jo siinä ajassa kerkeät herätä mukavalla tavalla, aivot saavat virikettä kun valmistat aamiaista ja keho saa virtaa kun se saa tärkeää ravintoa heti aamusta:) Joka aamu panostan siihen, että syön aamiaista, mutta tietenkin ajan käytöllisesti hetki vaihtelee töiden ja aikataulun mukaan. Olen opetellut aamiaisen korostamiseen vuorotyöni aikana, joten en tiedä kuinka hyvin saan toteutettua moista varsinkin kiireen ja kouluarjen keskellä, mutta ainakin näin etukäteen olen luvannut itselleni yrittää! Kivempi matkata kotoa suorittamaan arjen askareita, kun vatsa on täynnä ja mieli on tyytyväinen...kuten tänään: kohta lähden töihin onnellisella mielellä juurikin sen täydellisen aamiaishetken ansiosta.


Nautintoa aamiaishetkiin,
<3 Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö kysymyksiä? Kommentoitavaa? Jätä terveisesi!