sunnuntai 3. elokuuta 2014

Mousseinen Sunnuntai

R u o k a.

Olen viime vuosina täysin hurahtanut! Hurahtanut ruokaan ja ruuan laittoon, sekä ruuasta nautiskeluun. Nautin siitä joka muodossa: puheenaiheena, katseltavana, kehiteltävänä, kokattavana, syötävänä...jos kaikkia osa-alueita käyttää hyväksi ne muodostavat kokonaisuuden, joka pitää mielen virkeänä, kehon ravittuna ja mielialan korkealla. Ruoka inspiroi ja innostaa minua, ja nautin siitä, että keittiössä saa testailla ja kehitellä uutta ilman minkäänlaisia rajoja.

Viime vuoden aikana olen itse jättänyt arkiruuastani pois suurimmaksi osaksi kaikki viljat ja valkoisen sokerin, mikä tekee kokkailuista entistä kiinnostavampaa. Oma ruokavaliomuutokseni on laukaissut mielikuvitukseni uusiin sfääreihin, kun olen joutunut astumaan pois mukavuusalueeltani. Koska enää ei ruokalautaseltani löydäkään pastaa ja kastiketta ja jälkiruokavalikoimasta vehnäsokeripullaa, on näkökulmani ruuanlaittoon kasvanut suuresti. Viljan ja sokerin poisjättäminen ei siis tarkoita sitä, että jäisin jostain paitsi kokonaan, olen vain korvannut sen jollain muulla! Viljan korvaa helposti siemenkasveilla ja vihanneksilla, ja herkuttelukin on kivempaa kun sitä voi tehdä näillä terveellisillä herkuilla useammin ja samalla ne hellivät kehon lisäksi mieltä;)

Rakastan kehitellä terveellisiä ja omaan ruokavaliooni sopivia luomuksia sekä muutella jo tuttuja ja tunnettuja ruokalajeja ja herkkuja itselleni sopivaan muotoon. Tästä syystä myös blogiini saattaa ilmestyä postauksia ruuasta, luomuksistani ja uusista mieltymyksistäni. Toivon, että ne ilahduttavat monia, avaavat uusia vaihtoehtoja ruokavalioihinne ja saavat veden kielelle! Luen mielelläni kommentteja resepteistäni sekä teksteistäni, eli kommenttikenttään saa jättää minkänäköisiä tahansa terveisiä! Kertoilkaa myös, jos testaatte reseptejäni: olisi ihanaa nähdä millaista inspiraatiota ne herättävät teissä lukijoissa:)

Tänään aamulla, aamiaisihminen kun olen, tein aamupalan jälkkäriksi jo itselle vakioherkuksi muodostunutta suklaa-moussea...joka on siis gluteeniton, sokeriton ja itse asiassa ei edes sisällä suklaata! Resepti on helppo eikä vaadi montaa ainesosaa ja mikä parasta, sitä voi kehitellä ja muokkailla rajattomasti:)
Avocado-banaani-suklaamousse

(kahdelle jälkkäriksi tai yhdelle suuremmalle herkkusuulle)


2 avocadoa
1 iso banaani
4 tl raakakaakaojauhetta
4-5 tl maitoa
1 rkl kookosöljyä
1 rkl hunajaa
(2 tl macaa)

~ Paloittele avocadot ja banaani, blendaa kuohkeaksi 
~ Lisää blenderiin loput ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi
~ Jos haluat (tai maltat), laita jääkaappiin kylmenemään n.puoleksi tunniksi, ei kuitenkaan välttämätöntä!
~ Tarjoile esimerkiksi tuoreiden hedelmien ja marjojen kanssa tai ripottele päälle kookoshiutaleita 


Yksinkertaisuus maan perii, mutta mielikuvituksen kanssa on hauskempaa! Voit korostaa makuja lisäämällä haluamaasi ainesosaa tai vaihtoehtoisesti keksiä joukkoon uusia makuja. Superfoodit antavat hyvää potkua ja lisäravintoa mousseen, lisähunaja tuo makeutta ja maidottoman version luot helposti korvaamalla lehmän maidon esim.manteli- tai soijamaidolla.

Päivitän myös instagram-tililleni välillä kuvia luomuksistani, käykää ihmeessä kurkistamassa sinnekin jos innostuitte:) -----> jeennila


Mousseisia kokeiluhetkiä,
<3 Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö kysymyksiä? Kommentoitavaa? Jätä terveisesi!